Ένας γιατρός και μία φαρμακοποιός είχαν στήσει κομπίνα με συνταγές «μαϊμού» προκαλώντας ζημιά στο ΙΚΑ που ξεπερνά τις 480.000 ευρώ.

Ads

Ο γιατρός, που παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, το διάστημα 2007-09, κατά το οποίο ο ίδιος ήταν διορισμένος, ως Επιμελητής Β’, σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, στο Πλατύ Ημαθίας.

Ο γιατρός χορηγούσε σε ασθενείς που δεν είχε εξετάσει ποτέ ακριβά φάρμακα για ανύπαρκτες παθήσεις. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για πάνω από 1.500 συνταγές, που αφορούσαν φάρμακα, την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ.

Κεντρικό ρόλο στην κομπίνα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φαίνεται πως είχε και μια φαρμακοποιός σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την εμπλοκή της φαρμακοποιού στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία. Η ίδια, πάντως, φέρεται να «πρωταγωνίστησε» και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Ads