Ως «δημοσίευμα που κινείται στον χώρο της προβοκάτσιας» χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο έγραψε για δήθεν πρότασή του σχετικά με τη θέσπιση ανώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ. Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος, με δήλωσή του στο tvxs.gr, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ads

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε για ακόμα μία φορά ότι ουδέποτε πρότεινε ένα τέτοιο μέτρο και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να υπάρξει βρώμικος πόλεμος εντός της Αριστεράς. Η ΕφΣυν θα έπρεπε να έχει επικοινωνήσει μαζί μου πριν τη δημοσίευση».

«Το δημοσίευμα αναφέρεται σε εισαγωγικές σκέψεις, και αναφέρονται και φανταστικά σενάρια για τη σύνταξη των 600€», συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στη Επιτροπή για της αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, ο πρώην υπουργός Εργασίας είπε ότι η προεδρία της ανατέθηκε στην αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σημείωσε: «Φτιάξαμε την επιτροπή αυτή για να μην ισχύσουν οι μειώσεις που προβλέπουν οι ισχύοντες νόμοι, αλλά και γιατί είναι εθνικής σημασίας θέμα η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού».

«Προσπαθούμε να βρούμε ισοδύναμη, εναλλακτική πρόταση. Οι ισχύοντες νόμοι είναι που επιβάλλουν τη μείωση των συντάξεων. Εμείς επιδιώξαμε και επιμείναμε να δεχθούν οι θεσμοί ότι αν κάνουμε δομικές αλλαγές θα τις δεχτούν ως ισοδύναμο», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε: «Η Επιτροπή δεν είναι επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτροπή ειδικών από την ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα. Είναι απαράδεκτο να λέγεται πως η επιτροπή θα νομιμοποιήσει ήδη ειλημμένες αποφάσεις».

«Τακτική λάσπης στον αέρα», χαρακτήρισε, από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, περί δήθεν πρότασης του Γιώργου Κατρούγκαλου για θέσπιση ανώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ.

«Το δημοσίευμα εντάσσεται στο πλαίσιο των ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια κοινή συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε με τον πρώην υπουργό Εργασίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Και πρόσθεσε: «Πραγματική είδηση είναι η παρουσία Παπασταύρου στον εισαγγελέα. Έπρεπε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν οι έλεγχοι σε πρόσωπα με καταθέσεις εκατομμυρίων».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε, μάλιστα, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να πληγούν πρόσωπα με στόχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».