Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες. Παρά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν ότι δεν υπήρχε μετακίνηση προς τις δικές τους θέσεις. Από τις πρώτες γενικές συνελεύσεις είναι ξεκάθαρη η πρόθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Ads

Τέμπη 

Στα Τέμπη αποφασίστηκε να παραμείνουν τα τρακτέρ στους δρόμους «εδώ και τώρα» καθώς προχώρησαν το βράδυ στο κλείσιμο της κοιλάδας. Σε συνεννόηση με την αστυνομία άνοιξαν προσωρινά τα Τέμπη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μέχρι να διοχετευτεί η κυκλοφορία και αμέσως μετά τα έκλεισαν εκ νέου και επ’ αόριστον.

Οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν σήμερα και τη γέφυρα του Στομίου στις 12:00 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή. Η Αστυνομία έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Ads

Δημιουργία νέου μπλόκου στον Αλμυρό 

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα μπλόκα των Μαλγάρων ενώ οι αγρότες των Μικροθηβών, αποφάσισαν τη δημιουργία ενός νέου μπλόκου, στην Κεφάλωση Αλμυρού.

Στην Πελοπόννησο 

«Επιμένουμε στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις», δηλώνουν οι αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου, που συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας και συζήτησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα υπογραμμίζουν ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας, που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια».

Επισημαίνουν ότι στη συνάντηση πήγαν με χαμηλές προσδοκίες αναλογιζόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και για το λόγο αυτό τα αιτήματα συνδυάζονταν με προτάσεις και σημειώνουν ότι, «δυστυχώς η επικράτηση της συνηθισμένης λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, των εύκολων λύσεων υπερφορολόγησης και υπερχρέωσης του παραγωγικού τομέα αποτελεί την ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος».

Στην Κρήτη

Σε νέο μπλόκο στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων – Οροπεδίου θα προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι ίδιοι δίνουν ραντεβού το πρωί, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα, στην Εθνική Οδό για το κλείσιμο της επ΄ αόριστον όπως αναφέρουν, εκφράζοντας την αντίθεση τους για το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Περιμένει να πάει στο Μαξίμου η Νίκαια 

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, περιμένοντας ανταπόκριση από την κυβέρνηση στην πρόταση που κατέθεσαν για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Συνάντηση που έχουν ζητήσει για σήμερα, μετά την πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων 69 μπλόκων που συνεδρίασαν προχθές στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Οι αγρότες σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, και για την Τετάρτη προγραμμάτισαν με δυο λεωφορεία να ταξιδέψουν στον Προμαχώνα προκείμενου να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους του εκεί μπλόκου.