Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, Μ.Δευτέρα, οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας σε νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή των φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Ads

H ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι «ουσιαστικά προαναγγέλλονται απολύσεις εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας».

Οι εργαζόμενοι στους ΧΥΤΑ απήχαν από την εργασία τους το Σάββατο και την Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης παραμένει κλειστός από την Παρασκευή και ήδη άρχισαν να παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα.

Ads

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εάν η απεργία συνεχιστεί θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα» τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς. 

Οι δημοτικές αρχές του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να κρατούν τις σακούλες με τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους για όσο διαρκεί η απεργία. Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και μπορούν να εναποθέτουν μόνο τα απορριμματοφόρα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές. 

«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε την πόλη. Το Σαββατοκύριακο αφήσαμε περισσότερα απορριμματοφόρα να περάσουν στο ΧΥΤΑ λόγω και των ημερών του Πάσχα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία θα εξετάσει το ενδεχόμενο εάν θα κλιμακωθούν ή όχι οι κινητοποιήσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.