Στο κλείσιμο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης για την Παρασκευή 28 Αυγούστου προχωρά η διοίκηση μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των φοιτητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις της περασμέν η Τρίτης. Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Τμήματος Αλέξανδρος Γεωργακίλας ζητά από φοιτητές και καθηγητές να μην μεταβούν στο κτίριο, στο οποίο θα γίνει απολύμανση.

Ads

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, στην προηγούμενη εξεταστική, του Ιουνίου, οι φοιτητές του Φυσικού Τμήματος είχαν καταγγείλει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την υποχρεωτική φυσική τους παρουσία των εξεταζόμενων και παρά τις συστάσεις, τότε, της Πρυτανείας του Ιδρύματος για τη διενέργεια εξ αποστάσεως εξετάσεων. 

Τότε ο πρόεδρος του Τμήματος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα  πως η φύση των μαθημάτων του Φυσικού Τμήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει οι εξετάσεις να γίνονται αποδοτικά και αδιάβλητα εξ αποστάσεως.

Μετά το κρούσμα σε φοιτητή που συμμετείχε σε εξετάσεις, ο κ. Γεωργακίλας έστειλε σε όλο το προσωπικό και στους φοιτητές το παρακάτω μήνυμα:

Ads

Αγαπητοί φοιτητές, συνεργάτες και συνάδελφοι

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι μέλος της φοιτητικής κοινότητας μας που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την Τρίτη 25/8, βρέθηκε θετικό σε τεστ covid-19 που έκανε χθές.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Τμήμα Φυσικής δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 28/8 ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση του κτηρίου. Παρακαλώ να μην έρθει κανείς στο κτήριο.

Οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες την Παρασκευή 28/8 θα μεταφερθούν σε άλλη κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η διενέργεια των εξετάσεων και της λειτουργίας του Τμήματος θα συνεχιστεί κανονικά από Δευτέρα 31/8.

Επειδή προφανώς είναι μεγάλη η ανησυχία όλων, σας ενημερώνω ότι ευτυχώς το μέλος τους τμήματος μας είναι ασυμπτωματικό και η εξέταση/διάγνωσή του προέκυψε από ιχνηλάτηση επαφών άλλου ασυμπτωματικού ατόμου. Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι.

Τέλος, τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο ύπουλη είναι αυτή η ίωση και γιατί πρέπει να τηρούνται σχολαστικά παντού τα μέτρα ασφαλείας: αποστάσεις, υγιεινή χεριών και μάσκα.

Ο Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής Αλέξανδρος Γεωργακίλας