Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος και από το ύψος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων προς Ομόνοια, ο δρόμος έχει κλείσει. Στην οδό Στουρνάρη έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα indymedia, στόχος είναι να «ακυρώσουνε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια».

Έξω από τις κλειστές πύλες του ΕΜΠ βρίσκονται δεκάδες φοιτητές, μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων που δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στον χώρο για τις τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Παρασκευή με την πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία.

Στην περιοχή βρίσκεται επίσης  ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Ads

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ. Λίγο μετά τις 5 το πρωί, και για περίπου ένα τέταρτο, ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αστυνομικών, με βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η Πατησίων.

Το δεύτερο κύμα επίθεσης εκδηλώθηκε μια ώρα αργότερα και διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Μετά τις επιθέσεις έγιναν δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές από την Αστυνομία. Συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.