Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος και από το ύψος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων προς Ομόνοια, ο δρόμος έχει κλείσει. Στην οδό Στουρνάρη έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα indymedia, στόχος είναι να «ακυρώσουνε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια».

Έξω από τις κλειστές πύλες του ΕΜΠ βρίσκονται δεκάδες φοιτητές, μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων που δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στον χώρο για τις τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Παρασκευή με την πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία.

Στην περιοχή βρίσκεται επίσης  ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ. Λίγο μετά τις 5 το πρωί, και για περίπου ένα τέταρτο, ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αστυνομικών, με βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η Πατησίων.

Το δεύτερο κύμα επίθεσης εκδηλώθηκε μια ώρα αργότερα και διήρκεσε περίπου μισή ώρα.