Στην αναστολή της λειτουργίας του προχώρησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά τον φάκελο με το άγνωστο περιεχόμενο που έφτασε στο γραφείο της πρύτανη, την Τετάρτη.

Ads

Τα μεσάνυχτα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο και θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ads

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Με ανακοίνωση της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η κ. Βιτζηλάκη στην ανακοίνωσή της «σήμερα (σσ. χθες) το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

»Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».