Συλλαλητήριο κατά του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων πραγματοποίησαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι δύο οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν στο ίδιο σημείο συλλαλητήριο και την Τρίτη στις 13:00. Ακόμη έχουν κηρύξει για την ίδια ημέρα παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 15:00. Πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ενώ στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Ads

Μπροστά από το πλακόστρωτο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και από τις πλαϊνές εισόδους της Βουλής τοποθετήθηκε ο γνωστός μεταλλικός φράχτης.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

«Βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Θέλουμε επίσης», συνέχισε, «να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους ισχυρούς της Γης ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι αδιέξοδες και οδηγούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Ανάλογες πολιτικές οδήγησαν κατά το παρελθόν στην επώαση του αυγού του φιδιού».
 
«Η ψυχή μας βγαίνει αλλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει», σημείωσε από την πλευρά του ο οργανωτικός  γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης. «Εξαπολύεται φοροεπιδρομή, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις», πρόσθεσε και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής θα βρεθούν και αύριο στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ακολουθούνται.
 
Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν από τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, καθώς και του τραμ στο Ζάππειο και το Σύνταγμα. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ άνοιξαν οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος που είχαν κλείσει λόγω των κινητοποιήσεων.
 
Επίσης με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από τις 10:00 το πρωί θα είναι την Τρίτη οι σταθμοί του μετρό Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.
 
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο, Τρίτη, το επιβατικό κοινό και στις μετακινήσεις του με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Όπως έγινε γνωστό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image