Την απόφασή τους να κλείσουν το νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 20 Μαρτίου, ανακοίνωσαν οι ιατροί του νοσοκομείου, λέγοντας «όχι» στη συρρίκνωσή του (θέσεις εργασίας και κλινών) και διεκδικώντας δεδουλευμένα εφημεριών.

Ads

 
«Στις 20 Μαρτίου αποφασίσαμε να κλείσουμε το Νοσοκομείο, ενημερώνοντας το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για την πρόθεσή μας αυτή. Την μέρα εκείνη όλοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα βρισκόμαστε στην κλειστή είσοδο του Νοσοκομείου για να ενημερώσουμε τον κόσμο, να τον κάνουμε κοινωνό των προβλημάτων μας και να απατήσουμε την λύση τους εδώ και τώρα» αναφέρεται στο ψήφισμα της Γ.Σ. των ιατρών του «Σωτηρία».
 
Σύμφωνα με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, οι γιατροί του νοσοκομείου εφημερεύουν ουσιαστικά απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη, αφού, όπως επισημαίνουν δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για εφημερίες. Την ίδια ώρα, μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού είδε το μισθό του να μειώνεται, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις, σε 200-300 ευρώ το μήνα.
 
Με δεδομένο επίσης ότι το «Σωτηρία» είναι το δεύτερο σε αριθμό κλινών νοσοκομείο στην Ελλάδα και -όπως υπογραμμίζουν – λειτουργεί πάντα με πληρότητα 80-90%, οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ως απαράδεκτη οιαδήποτε μείωση στον αριθμό των κρεβατιών των νοσηλευόμενων ασθενών καθώς και στις θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων.
 
Αναλυτικά, τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο σχετικό ψήφισμα:
 
– Άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων εδώ και μια διετία σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών για την στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου
 
– Καμία μείωση του αριθμού των κλινών του Νοσοκομείου
 
– Αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου με μείωση των εφημεριών του
 
– Πληρωμή των δεδουλευμένων μας εφημεριών.