Ένα ακόμη ηχηρό λουκέτο βρίσκεται προ των πυλών στον ξενοδοχειακό κλάδο και παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει απανωτά ρεκόρ, με το μεγαλύτερο να αναμένεται φέτος το καλοκαίρι. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot) στη λεωφόρο Συγγρού κλείνει. Οι πελάτες έχουν ήδη ειδοποιηθεί ότι πρέπει να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο για να διαμείνουν. 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μπάμπης Ντότσικας υποστηρίζει ότι πρόθεση της εταιρείας ΑΣΤΥ – συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαΐδη – που έχει στην διαχείριση της το ξενοδοχείο είναι η προσπάθεια πλειστηριασμού εξπρές μέσα στο καλοκαίρι ώστε το Athens Ledra να δοθεί ελεύθερο από τα βάρη των εργαζομένων. 

Φημολογείται ότι ο βασικός πιστωτής η Alpha Bank, στην οποία οι οφειλές φτάνουν τα 33 εκατ. ευρώ πρόκειται πρόκειται πράγματι να επισπεύσει τις διαδικασίες. 

Ads

Οι εργαζόμενοι είναι περίπου 150 και οι 50 από αυτούς έχουν ξεκινήσει ήδη επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο ενώ δεν έχουν λάβει ούτε το δώρο Πάσχα λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας από το ΙΚΑ και τις τράπεζες. 

Έως αύριο αναμένεται ότι στην ίδια κίνηση θα έχουν προχωρήσει και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Επιπλέον θα παραμείνουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους. 

Ένα μικρό μέρος του προσωπικού θα παραμείνει πάντως στη θέση του για να εξυπηρετεί τους πελάτες μέχρι να μετακινηθούν καθώς το ξενοδοχείο έχει πληρότητα 100%. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση την οποία κατηγορούν ότι τους έχει αφήσει στο σκοτάδι. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αθηναϊκή αγορά βρίσκεται μπροστά σε λουκέτα ιστορικών ξενοδοχείων. Πιο χαρακτηριστικό ήταν αυτό του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» αλλά και του Esperia Hotel στη Σταδίου, του La Mirage στην Ομόνοια και του Athens Imperial στην Πλατεία Καραϊσκάκη.