Όπως όλα δείχνουν, το ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» που βρίσκεται στο Κεφαλάρι, κλείνει οριστικά. Ενδεικτικό είναι πως στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου οι επισκέπτες δεν μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση.

Ads

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν να έχουν ειδοποιηθεί οι πελάτες που διαμένουν στο «Πεντελικόν» να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο και να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους. Παράλληλα, αντίστοιχη διορία δόθηκε και στους 120 εργαζόμενους. Ενημερώθηκαν ότι σταματάει η λειτουργία του ξενοδοχείου και ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Μάλιστα, έχει ακουστεί πως το ακίνητο του ξενοδοχείου έχει ήδη πωληθεί, ενώ η επιχείρηση «Πεντελικόν» εξακολουθεί να ανήκει στους παλαιούς μετόχους. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην επιχείρηση και τους νέους ιδιοκτήτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία και γι’ αυτό αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του ιστορικού ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Οι οφειλές και βιαιοπραγίες του ιδιοκτήτη

Το 1984 το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» περνάει στα χέρια του Χαράλαμπου Βάρδη, ομογενή από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παρά την «αίγλη» που χαρακτήριζε το ξενοδοχείο και τους επισκέπτες του, το «Πεντελικόν» από το 2009 άρχισε να βαδίζει στο δρόμο της πτώσης. Ο Χαράλαμπος Βάρδης είχε καταθέσει αίτηση εξόδου από τις διατάξεις του άρθρου 99 για την εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.», τον Ιούλιο του 2010.

Ads

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε πιαστεί στα δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας για μη απόδοση φόρων προς το Δημόσιο. Τη σύλληψη είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί του τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης στην Κηφισιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών αξιωματικών, το ύψος της οφειλής του 68χρονου από μη απόδοση ΦΠΑ, για τη φορολογική περίοδο από 01-01-2011 έως 30-04-2011, έφτανε τα 85.457,12 ευρώ, ενώ κατά τη φορολογική περίοδο από 01-03-2011 έως 30-04-2011, ο επιχειρηματίας φαίνεται πως δεν είχε αποδώσει Φ.Ε.Ε. ύψους 1.995,24 ευρώ.

Την ίδια χρονιά, για την ακρίβεια τον Οκτώβριο του 2012, ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και έδειχνε τον ιδιοκτήτη να επιτίθεται τουλάχιστον τρεις φορές σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους χαρακτηρίστηκε από όλους προκλητικό και σκανδαλώδες. Το περιστατικό είχε σημειωθεί την Κυριακή 21/10/2012, κατά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2, μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.