«Κλασική περίπτωση ακτιβισμού» χαρακτήρισε την χθεσινή επίθεση Ρουβίκωνα στη Γαλλική πρεσβεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και τόνισε πως «δεν θα διαταράξει καθόλου τις σχέσεις μας με τη Γαλλία.

Ads

«Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό» σημείωσε ο Γ. Κυρίτσης και τόνισε επίσης πως οι πρακτικές του Ρουβίκωνα δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα».

Ο Γ. Κυρίτσης επέμεινε πως στη χώρα έχουμε μείωση της εγκληματικότητας τονίζοντας πως «την εγκληματικότητα την καταλαβαίνουμε είτε κοιτάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, είτε την κοινωνία είτε τα ΜΜΕ. Οι στατιστικές δεν σας κάνουν, τα ΜΜΕ δεν σας κάνουν, ε δεν σας κάνει και η κοινωνία».

Ο βουλευτής σχολίασε ότι η εν λόγω επίθεση με μπογιές παρουσιάζεται ως μέγα θέμα, αντί για τα επεισόδια των ακροδεξιών στη Μυτιλήνη. «Αθωώνετε τους ακροδεξιούς της Μυτιλήνης που επιτέθηκαν εναντίον γυναικόπαιδα προσφύγων», είπε ενώ επισήμανε ότι όλη αυτή η εμμονή στο θέμα της εγκληματικότητας που σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μειωμένη γίνεται «για να μην απαντήσει η Ν.Δ. στο πολιτικό ζήτημα που προκύπτει για την οικογένεια Μητσοτάκη από το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento».