Νέο επεισόδιο προκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς στη Βουλή. 

Ads

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια είπε: «ο Βασίλης Οικονόμου θέρισε ότι έσπειρε… που ως πολιτική ανεμοδούρα γύριζε από το ένα κόμμα στο άλλο…». «Τα κόμματα από τα οποία πέρασε ήταν υποστηρικτές των συμμοριών» συνέχισε.

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των άλλων βουλευτών που είχαν χειροκροτήσει τον Βασίλη Οικονόμου όταν μπήκε στην αίθουσα για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. 

«Εσείς είστε δολοφόνοι» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. 

Ads

«Πάρε πίσω το δολοφόνοι… Τομάρι, έ τομάρι… ζήτα συγνώμη και να διαγραφούν από τα Πρακτικά…» άρχισε να φωνάζει ο Χρήστος Παπάς. 

«Δεν θα διαγραφεί τίποτα. Είστε δολοφόνοι και αυτό θα γραφτεί στα πρακτικά» ήταν η σε υψηλούς τόνους ανταπάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ. 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση στον Β. Οικονόμου

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Β.Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν και ως άλλοθι καταστολής».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει: «Αυτές οι βιαιοπραγίες δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα και το μόνο που ‘επιτυγχάνουν’ είναι να στρώνουν το χαλί σε νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του».