«Στα 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή και λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει παντού: Δεν ξεχνάμε! Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή».

Ads

«Από την πολύχρονη δίκη, για την καθυστέρηση της οποίας υπάρχουν σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας όσο και από τα χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κ.λπ., η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, την οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.

» Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν -σε σημαντικό βαθμό- οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια:

«Όλα αυτά αναδείχτηκαν, καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Γι’ αυτό ο λαός, η νεολαία και βεβαίως τα θύματα της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο. Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

Ads

» Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.
Κανένας εφησυχασμός δε δικαιολογείται. Ιδιαίτερα σήμερα, που εντείνονται η κρατική καταστολή, όπως με το νέο νόμο για τις διαδηλώσεις, η επίθεση στο εργατικό κίνημα και το απεργιακό δικαίωμα, η απάνθρωπη πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και ιδίως ο αντικομμουνισμός που γίνεται επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, όλα αυτά δηλαδή που λιπαίνουν το έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.

» Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει και να πρωτοστατεί στον αγώνα για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστοειδών, με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται ή μεταλλάσσονται, παντού, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Ο φασισμός ανήκει εκεί που ανήκει και η μήτρα που τον γεννά και τον θρέφει: στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

» Το χρέος κάθε λαϊκού ανθρώπου απέναντι στον Π. Φύσσα και σε όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας το περιγράφουν οι στίχοι:

“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.