Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαπέλυσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνάντησή τους και τις δηλώσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου. “Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς, η Ε.Ε. και οι θεσμοί της, είναι οι κατεξοχήν προστάτες της “οικονομικής ολιγαρχίας” και υπεύθυνοι για όσα ζει ο ελληνικός λαός”.

Ads

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση και για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα δοθεί βοήθεια σε όσους βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας, στερούνται φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

“Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ιδιαίτερα μάλιστα που την ίδια στιγμή διακηρύσσεται η συνέχιση του δρόμου των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της συμφωνίας με τους εταίρους, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ανάλογου δρόμου μ’ αυτόν που έφερε το λαό στη χρεοκοπία”, ανέφερε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.