«Άρωμα προβοκάτσιας» έχει η δολοφονική επίθεση που έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου το ΚΚΕ και μέλος  της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννη Γκιόκα. Νωρίτερα, σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, έκανε επίσης λόγο για «προβοκάτσια» και «μαφιόζικο χτύπημα».

Ads

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 989 ο κ. Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι  η επίθεση «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και για τους στόχους και για τα κίνητρα που εξυπηρετεί και από ποια κέντρα -σε τελική ανάλυση- εκπορεύεται»

«Η επίθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου γίνεται μία προσπάθεια να οργανωθεί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- η αντίσταση, οι αγώνες του λαού μας, ενάντια σε μία πολιτική που γίνεται όλο και πιο σκληρή. Την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, υπάρχει μια πανεργατική απεργία. Και η επίθεση γίνεται σε μία περίοδο, όπου γίνεται προσπάθεια, επίσης, να απομονωθεί με μαζικούς όρους -με μαζικούς όρους και το τονίζω- η ναζιστική Χρυσή Αυγή», τόνισε ο κ. Γκιόκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου είδους ενέργειες, «που έχουν άρωμα προβοκάτσιας, αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν κλίμα φόβου και διευκολύνουν αντικειμενικά όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν θεωρίες, τσουβαλιάζοντας και την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τις προβοκάτσιες, με την πάλη του λαϊκού κινήματος».

Ads

Σημείωσε επίσης ότι ενέργειες «σαν την χθεσινή, καμία σχέση δεν έχουν με την πάλη του λαού, με την πάλη του λαϊκού κινήματος, ούτε με το λαϊκό αίσθημα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», αλλά «υπηρετούν άλλους στόχους».

Τέλος, υπογράμμισε ότιτόνισε ότι «ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά. Να μην περάσει ούτε κλίμα φόβου ούτε κλίμα τρομοκρατίας. Να μην αδυνατίσει κι ο αγώνας αν θέλετε για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αλλά και να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να αξιοποιήσουν τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να πλήξουν, να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτό νομίζουμε ότι σε αυτή τη φάση έχει σημασία»

Σημειώνεται ότι και η κ. Κανέλλη έκανε λόγο το Σάββατο για «προβοκατόρικη τρομοκρατική επίθεση» η οποία ήταν σχεδιασμένη.