Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο πλαίσιο της μέρας δράσης στους χώρους δουλειάς, καταγγέλλοντας τις γενικότερες άθλιες συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στους περισσότερους Δήμους με πληθώρα εργατικών ατυχημάτων αλλά και την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω της πανδημίας, όπου υπάρχει έλλειψη σε Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Ads

Οι εργαζόμενοι στους δήμους επιπλέον αναφέρουν ότι αξιοποιείται η πανδημία για να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ κάνουν λόγο για γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης που θα επεκταθεί και στους δήμους και για μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων. Δεκάδες εργαζόμενοι αψήφησαν την απαγόρευση συναθροίσεων και κατέβηκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν μέτρα ατομικής προστασίας για όσους απασχολούνται στους δήμους, προληπτικές εξετάσεις, καθώς και την κατάργηση των μέτρων για τη διαχείριση της κρίσης.

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ πραγματοποίησαν πολύμορφες παρεμβάσεις στα Δημαρχεία στέλνοντας το μήνυμα: «Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά»