Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες ταξί. «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Ο τζίρος μας έχει πέσει κατά 80%. Παρόλο που ανοίγουν η εστίαση, τα σχολεία φαίνεται ότι δεν αλλάζει τίποτα για τον κλάδο» δήλωσε ο Παναγιώτης Μαυρίκης, Μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Ταξί και του ΣΑΤΑ, στον ραδιοσταθμό  ΘΕΜΑ.

Ads

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος με την ανεργία και τη φτώχεια δυσκολεύεται πάρα πολύ να χρησιμοποιήσει ταξί».

Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε οικονομική στήριξη, μιλάμε για αυτοαπασχολούμενους με κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα». Ανέφερε ακόμη ότι αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την ένταξη του κλάδου στον μειωμένο ΦΠΑ 13%.

Στα αιτήματα του κλάδου περιλαμβάνονται η χορήγηση της έκτακτης επιδότησης των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο, όπως και η απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ και από την προκαταβολή φόρου για τους μήνες της πανδημίας.

Ads

«Εμείς είμαστε πάρα πολύ μικρές επιχειρήσεις και δουλεύουμε μόνοι μας» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκης, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τα «λεφτά αυτά (σ.σ. το ευρωπαϊκό πακέτο των 32 δις ευρώ) δεν έρχονται για εμάς. Έρχονται για κάποιες επιχειρήσεις μεγάλες».