Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στο Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Παρασκευής, αντιδρώντας για την κατάσταση που επικρατεί όλο και πιο συχνά στη λέσχη του Πανεπιστημίου με τις ατελείωτες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εικόνες ντροπής».

Ads

Σε δηλώσεις του ο φοιτητής του Φυσικού του ΑΠΘ, Γιώργος Βάρδας, έκανε λόγο για «άθλιες συνθήκες συνωστισμού» και σημείωσε πως οι φοιτητές αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για το φαγητό τους ακόμη και όταν βρέχει. Όπως είπε, «η λέσχη του ΑΠΘ άνοιξε με τους χειρότερους δυνατούς όρους». Τόνισε πως οι ουρές είναι μεγάλες, η αναμονή σε αρκετές περιπτώσεις πολύωρη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δίνεται ελλιπές φαγητό στους φοιτητές.

Ο ίδιος απέδωσε τις ουρές στον μικρό αριθμό των εργαζομένων στη λέσχη του ΑΠΘ και στο ότι δεν λειτουργούν όλες οι διανομές, προκειμένου να μπορούν οι φοιτητές να πάρουν το φαγητό τους με τη μέθοδο του take away. Οι φοιτητές ζητούν να λειτουργήσει κανονικά η λέσχη του ΑΠΘ με καθήμενους, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι διανομές αλλά και να επαναλειτουργήσει η άνω λέσχη, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Παράλληλα διατυπώνουν το αίτημα για επαρκή μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου, τη διενέργεια δωρεάν rapid tests αλλά και τη δωρεάν διάθεση μασκών και αντισηπτικών στους φοιτητές.