Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διοργανώνει κινητοποιήσεις για την διατήρηση του αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που απειλείται από το αίτημα της σύνδικου για επιστροφή της πρώην εργοδοσίας στο εργοστάσιο. (Φωτογραφία από το Alterthess)

Ads

Τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην Καμάρα με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ». Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, 2 Ιουλίου, στην πλατεία Κοράη στην Αθήνα, στις 18:00, ενώ την Τρίτη 8 Ιουλίου, στις 9:00, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου θα εξεταστεί το αίτημα για επιστροφή της προηγούμενης διοίκησης, που πτώχευσε και εγκατέλειψε την εταιρεία, στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ έχουν καταγγείλει την προσπάθεια της πρώην ιδιοκτήτριας, Χριστινας Φιλίπου, η οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα 23 και 123 μήνες αντίστοιχα με δύο δικαστικές αποφάσεις σε φυλάκιση λόγω χρεών προς τους εργαζόμενους (δεδουλευμένα ετών), «με πλάγιους τρόπους να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους – με απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις-, στο ΙΚΑ, στο δημόσιο και προς τρίτους».

Διαβάστε επίσης: Τίνος είναι η ΒΙΟΜΕ!

Ads

Σε ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ γίνεται λόγος για «ντροπιαστική αίτηση της σύνδικου» που ζητά την «επιστροφή της Χ. Φιλίππου μαζί με ανθρώπους της εμπιστοσύνης της, σε ρόλο προσωρινής διοίκησης σε μια εταιρεία από την οποία η ίδια είχε παραιτηθεί επισήμως εδώ και 2,5 χρόνια, αφού πρώτα την είχε καταχρεώσει με πολλά εκατομμύρια ευρώ και είχε αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους και σε επίσχεση εργασίας».

Ραδιοφωνικό Σποτ:

Ρεπορτάζ της ελεύθερης ΕΡΤ για την ΒΙΟΜΕ: «Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εργάτες το δουλεύουν χωρίς Αφεντικά; Ποιες είναι οι Προσπάθειες της εργοδοσίας να σταματήσει την προσπάθεια και πως αντιδρούν οι εργαζόμενοι; Για το θέμα με τον Μάκη Αναγνώστου, και τον Δημήτρη Νικολαΐδης και τον Κώστα Χαριτάκη. Στην παρουσίαση ο Χρήστος Αβραμίδης».

* Φωτογραφία από το Alterthess