Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετς Μαρινόπουλος και Καρυπίδης.

Ads

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία για τα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες στη «Μαρινόπουλος ΑΕ»  έχουν κηρύξει για σήμερα τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής, στηρίζοντας την απόφαση των Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε καταστήματα της συγκεκριμένης εταιρείας. Παράλληλα, καλούν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Σας καλούμε να δυναμώσετε των αγώνα σας, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο που είναι αντιμέτωποι με την ίδια άγρια επίθεση από εργοδοσία και κυβέρνηση στα δικαιώματά τους. Να μη συμβιβαστείτε με τα ψίχουλα που σας πετάει η εργοδοσία προκειμένου να καταπνίξει κάθε αγωνιστική διάθεση που υπάρχει. Τα ψίχουλα που βάζει στους μισθούς η εργοδοσία προέρχονται από την πίεση των αγώνων και των κινητοποιήσεων που αναπτύσσονται. Δεν πρέπει να αφήσετε ειδικά σε αυτές τις συνθήκες να συσσωρεύονται απλήρωτοι μισθοί. Να απαντήσετε αγωνιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία που δυναμώνει, να τσακίσετε το φόβο και τις αναστολές, να προσπεράσετε τα ψέματα και την αναμονή που καλλιεργεί το επιχειρησιακό σωματείο και να συντονιστείτε με τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που με αποφάσεις των επιτροπών αγώνα και των κλαδικών σωματείων σε κάθε πόλη έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Ήδη απόφαση για απεργία στις 22 Ιούλη έχει πάρει το σωματείο των εργαζόμενων του “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ” στη Θεσσαλονίκη ύστερα από μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση καθώς επίσης στη Λάρισα και το Ηράκλειο. Επιτροπές αγώνα έχουν συγκροτηθεί σε Βόλο και Σάμο».

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα καταστήματα Μαρινόπουλος σε όλη την Ελλάδα.

Ads

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη».

Λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, έχουν προκηρύξει για σήμερα Παρασκευή 24ώρη απεργία και συγκέντρωση μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.