Εντός του μήνα ξεκινά η διαδικασία της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ξεκινούν κινητοποιήσεις αρχές γενομένης από το Σάββατο. 

Ads

«Ανοίγει ο δρόμος του διπλού διαγωνισμού για τη ΛΑΡΚΟ μετά την έκδοση της διαιτητικής απόφασης που αποφάνθηκε ότι το Μεταλλευτικό Συγκρότημα της Λάρυμνας ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Αποσαφηνίζονται διαδικαστικά ζητήματα, ιδίως για λόγους συντονισμού των διαγωνισμών που διεξάγει το Ελληνικό Δημόσιο και ο Ειδικός Διαχειριστής. Προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να ανατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός που θα διενεργήσει το Ελληνικό Δημόσιο και να προσδιοριστούν οι όροι της συνεργασίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-Δημοσίου και της σύμπραξης του Ειδικού Διαχειριστή. 

» Στόχος είναι να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι δύο διαγωνισμοί με παράλληλες ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων, του Ταμείου και του Ειδικού Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «τη ΛΑΡΚΟ μπαίνουμε στην τελική ευθεία, καθώς στόχος είναι η διαγωνιστική διαδικασία να ξεκινήσει εντός του μήνα», τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

«Όχι στο ξεπούλημα» από τους εργαζόμενους

Τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, ζητώντας «να μετατραπεί η απεργιακή συγκέντρωση σε μαζική και δυναμική απάντηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όλου του λαού της περιοχής, ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την επιχείρηση κλειστή και με απολυμένους όλους τους εργαζόμενους».

Ads

«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για δύο διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, απολύοντας όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της και ούτε μια θέση εργασίας, είναι πλήγμα τόσο για τους εργαζόμενους της ίδιας, όσο και για τους εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων γύρω από αυτήν, αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, όλους τους κατοίκους γενικότερα σε Στερεά, Εύβοια, Καστοριά, ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.