Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του την Παρασκευή, στην οδό Ασκληπιού 154.

Ads

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία που μπορεί να δώσουν το κινητό τηλέφωνο και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του θύματος, καθώς εξετάζεται το σενάριο οι δύο δράστες να ανήκουν στον κύκλο πελατών του.

Όπως έγινες γνωστό χθες, οι αρχές, που έχουν συλλέξει DNA και αποτυπώματα από το σημείο της δολοφονίας, αναζητούν στο χώρο του ποινικού δικαίου τους δράστες.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στο διπλανό γραφείο και άκουσε τους πυροβολισμούς, οι δύο άνδρες είναι μεταξύ 30-40 χρόνων.

Ads

Τα πέντε λεπτά που οι δράστες έμειναν μόνοι με τον δικηγόρο, στο διάστημα της μισής ώρας περίπου που βρίσκονταν στο γραφείο του, είναι ο κρίσιμος χρόνος που κρύβει το κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ωστόσο, από την πορεία της έρευνας, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν πάει στο γραφείο να τον σκοτώσουν, αλλά πιθανότατα να τον εκφοβίσουν, ή να τον τραυματίσουν, για λόγους άγνωστους μέχρι τώρα, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορούν σε κάποια υπόθεση του θύματος.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος και πυροβόλησαν μία φορά στον θώρακα τον 52χρονο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήξη στον πνεύμονα και το συκώτι, που προκάλεσαν τον θάνατο από αιμορραγία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Χθες, σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πραγματοποίησαν συνάδελφοί του.

image

Συγκλονισμένος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την εκτέλεση του μάχιμου δικηγόρου.

Σύσσωμοι οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές από όλες τις παρατάξεις με δηλώσεις τους εξέφρασαν την οδύνη τους.

Πανελλαδικά οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα και Τρίτη, ενώ οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονται σε επταήμερη αποχή μέχρι την Παρασκευή.

Την απόφαση έλαβε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους.

Η κηδεία του δικηγόρου θα γίνει σήμερα το μεσημέρι  στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.