Δεν της έφτανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει και τον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Και καλά με τον Ν. Ανδρουλάκη αλλά ήταν ώρα να βγει μπροστά και ο Παύλος Γερουλάνος; Η Φώφη Γεννηματά δεν προλαβαίνει να μετρά υποψηφιότητες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή εσωκομματικούς αντιπάλους.

Ads

Ισχύει ότι μπορεί να μην φτάσουν όλοι μέχρι το τέλος αλλά ισχύει επίσης ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εικόνα: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλη Κατρίνης και Χάρης Καστανίδης ενθαρρύνονται από πολιτικούς τους φίλους να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Κι όλα αυτά ενώ η εκλογή ηγεσίας από τη βάση είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2021 και μπορεί να προηγηθούν εθνικές εκλογές που εκ των πραγμάτων θα ανατρέψουν τα δεδομένα, όπως ήδη συζητιέται (και) σε κύκλους της κεντροαριστεράς.

Στο μεταξύ, το πρώτο ρήγμα κορυφής άνοιξε ήδη παρόλο που ακόμη δεν είναι γνωστό. Το υπό πρώηθηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια διχάζει το ΚΙΝΑΛ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος είναι υπέρμαχος της νομοθετικής αλλαγής που θα διευρύνει τα δικαιώματα των διαζευγμένων πατεράδων, ο τομέας ισότητας του ΚΙΝΑΛ εκφράζει τη διαφωνία του  γιατί θεωρεί ότι η πρωτοβουλία θα αποβεί σε βάρος των γυναικών και η Φώφη Γεννηματά δεν έχει ακόμη πάρει θέση.

Ads

Δέχεται όμως πίεση από γυναικείες οργανώσεις που διαμαρτύρονται για την προωθούμενη αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο και σύντομα θα υποχρεωθεί να πάρει θέση. Το πιθανότερο είναι ότι θα πετάξει το μπαλάκι στην κοινοβουλευτική ομάδα και θα ακολουθήσει την άποψη της πλειοψηφίας. Αλλά η πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί θα δείξει ως έναν βαθμό και την επιρροή του Ανδρέα Λοβέρδου. Και στο σημείο αυτό αρχίζουν τα δύσκολα…