Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, καταγγέλλεται ότι προχώρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ι. Ανδρίτσος από το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος που εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, σχετική ανακοίνωση όπως και η ΠΟΕΔΗΝ.

Ads

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προχώρησε εν μέσω πανδημίας και με συνοπτικές διαδικασίες, σε καθαιρέσεις Προϊσταμένων Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία παρά αν δεν αιτιολογούνται από λόγους Δημόσιου συμφέροντος.

Προφανώς δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον αλλά οι αλλαγές έγιναν και αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την παραμονή των εκλογών του Σωματείου, όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο που χαρακτηρίζει παράνομη την ενέργεια.

Αναλυτικά το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στην καταγγελία του προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει:

Ads

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 6 στις 20-09-2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννη Ανδρίτσου ο οποίος προεκλογικά, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18-09-2020 και ώρα 15:30 .μ.μ. παραμονή της εκλογικής διαδικασίας την Τρίτη 22-09-2020, για τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, αγνοώντας την «εργασιακή ειρήνη», αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του κ. Ανδρίτσου, με τις οποίες καθαιρούνται από τις θέσεις τους στελέχη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, υποβιβάζονται Προϊστάμενοι και Αναπληρωτές τους, εν μέσω πανδημίας.

Κύριε Υπουργέ, Είναι μία πρωτοφανή απόφαση που δεν έκανε ποτέ κανένας Διοικητής σε προηγούμενες θητείες παραμονές εκλογών και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι παράνομες καθαιρέσεις χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ. Άλλωστε ο Ν.4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές προβλέπουν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Κύριε Υπουργέ, Τους ισχύοντες Νόμους, η Διοίκηση οφείλει να τους σέβεται και να τους εφαρμόζει και όχι να τους καταστρατηγεί. Ως εκ τούτου ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες, προεκλογικές αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών του Νοσοκομείου μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά με όλα τα μέσα».