Νέα καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά κατά παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ads

Αυτή τη φορά τη σιωπή της έσπασε μια 19χρονη κοπέλα, μιλώντας στο Mega, η οποία φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, και περιγράφει στην κάμερα τα βασανιστήρια που έζησε η ίδια και άλλα παιδιά.

Η 19χρονη περιγράφει τιμωρίες, οι οποίες όπως η ίδια λέει περιελάμβαναν ολοήμερη στέρηση φαγητού και απομόνωση όπως συμβαίνει στις φυλακές. Ακόμα, παιδάκια 5 ετών ξυλοκοπούνταν από υπαλλήλους της δομής της Κιβωτού του Κόσμου.

«Αυτό που βιώσαμε εκεί πέρα ήταν σαν φυλακή» ισχυρίζεται η κοπέλα. «Κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε και όταν τους λέγαμε όχι μας έβαζαν τιμωρία. Στην τιμωρία αυτή μας έλεγαν ότι ‘μια μέρα δεν θα φας’» αναφέρει η νεαρή κοπέλα.

Ads

«Μερικά παιδιά που ήταν πιο άτακτα τα χτυπούσαν, τα έπιαναν από το αφτί και τα πετούσαν από τις σκάλες» λέει ακόμη.

«Εάν ένα παιδάκι δεν θέλει να κάνει μια δραστηριότητα, την οποία θέλει η Κιβωτός, τον απειλούσαν ότι θα διώξουν τους γονείς του από τη δομή. Αυτά τα έλεγαν κάποιοι παιδαγωγοί» ισχυρίζεται.

«Εγώ από την Κιβωτό έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω άλλο αυτό το πράγμα. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πονούσε και η δική μου η καρδιά που τα έβλεπα έτσι. Εγώ με το που έφυγα από εκεί άνοιξε η καρδιά μου. Έλεγα ότι έφυγα από μια φυλακή, γιατί για εμένα ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα».

Η Κιβωτός του Κόσμου «δεν είναι μέρος για να βρει κάποιος ηρεμία» καταλήγει η νεαρή κοπέλα.