Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου προγραμματίζουν στις 13:00 μέλη της «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου».

Ads

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ρ/σ του ΑΠΕ/ΜΠΕ ο  διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Σωτήρης Σκανδάλης, «ανάμεσα σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται “Πατριωτική Ενωση Ελλήνων πολιτών” αντιδρούν και διαδηλώνουν, εγώ με τα μάτια μου δεν έχω δει γονείς μαθητών, πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι. Το θέμα είναι όμως ότι αυτοί που προκαλούν επεισόδια στο σχολείο δεν έχουν παιδιά».

Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε νωρίτερα και εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι συμμετείχαν σε αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, ενώ παρήγγειλε -επίσης- επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της παράνομης βίας και των σωματικών βλαβών, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες. Ως αποτέλεσμα της εισαγγελικής παρέμβασης, συνελήφθη ένας 25χρονος.

«Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την αντίδραση μελών ακροδεξιάς ομάδας στη φοίτηση εννέα παιδιών προσφύγων.

Ads

«Πιστεύω ότι δε θα συνεχιστούν τα επεισόδια, νομίζω ότι πήραν το μάθημά τους και με την εντολή του εισαγγελέα για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, που πολύ καλώς εφαρμόστηκε και συνελήφθη και κάποιος που παρέβη αυτόν τον νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι μέσα στο πλαίσιο των νόμων και σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές να εφαρμόσουμε ό,τι προβλέπεται, χωρίς καμία ανοχή σε αυτούς, οι οποίοι ντροπιάζουν και την ιστορία μας, αλλά παραβαίνουν και τον νόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το δικό τους» επισήμανε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι λίγοι πλέον ότι στην Ευρώπη, εκεί που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, δημιουργήθηκαν ακριβώς επειδή απομονώθηκαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Τα παιδιά αυτά, που οι γονείς τους τα πήραν για να σωθούν από δύσκολες καταστάσεις, θα πρέπει να μάθουν τα ελληνικά γράμματα, γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ομαλά, πέρα από μίσος. Έφυγαν μακριά από μίσος για να γλιτώσουν, δεν ήλθαν για να αντιμετωπίσουν άλλο μίσος».