Τραγική ήταν η κατάληξη για τον 58χρονο άνδρα που είχε υποστεί σοβαρά αναπνευστικά εγκαύματα από τη φωτιά που ξέσπασε στα μέσα Δεκέμβρη στην τριώροφη μονοκατοικία που διέμενε, στο Μαντούκι της Κέρκυρας.

Ads

Ο 58χρονος είχε εισαχθεί αρχικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου παρέμεινε για λίγα 24ωρα διασωληνωμένος, ενώ μετά από συντονισμένες ενέργειες επετεύχθη η αεροδιακομιδή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μέχρι σήμερα.

Θυμίζουμε πως η φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να τυλίξει το παλιό, ξύλινο αρχοντικό με συνέπεια μία γυναίκα, η οποία έμενε στον τρίτο όροφο να πηδήξει στο κενό με το 13χρονο παιδί της στην αγκαλιά και να σωθούν από τέντα παρακείμενου εστιατορίου.

Ο 58χρονος που τελικά έχασε τη ζωή του, εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι και κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του τρίτου ορόφου σπιτιού μέχρι να επέμβουν οι πυροσβέστες.

Ads

Ο 16χρονος γιος του είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο πατέρας του, παρότι είχε αντιληφθεί έγκαιρα την ανάφλεξη της τριώροφης μονοκατοικίας και είχε καταφέρει να βγει έξω από το φλεγόμενο σπίτι, όταν είδε ότι κινδύνευαν οι γείτονές του πήρε έναν πυροσβεστήρα και όρμησε στη φωτιά προκειμένου να τους βοηθήσει, αψηφώντας τον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας», με αποτέλεσμα να τυλιχθεί ο ίδιος στις φλόγες.