Ο θάνατος της 8χρονης Όλγας, ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Η Όλγα έχασε τη ζωή της στις 17 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι όταν εγκλωβίστηκε σε μία μεταλλική συρόμενη πόρτα εργοστασίου βάρους ενός τόνου.

Ads

Όπως μεταδίδει ο Ant1, ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών. Σημειώνεται πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο σώμα του κοριτσιού.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, ένας υπάλληλος του εργοστασίου έκλεισε τη συρόμενη πόρτα περίπου στις 17:30, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί ανάμεσα στην πόρτα. Πέρασαν 20 λεπτά μέχρις ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι το κοριτσάκι βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας και αντί να ανοίξει την πόρτα και το απεγκλωβίσει, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας.

Οι τρεις φέρονται να πήγαν στο σημείο και να άνοιξαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Τότε ήταν που ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της Όλγας, ενδέχεται αν οι εργαζόμενοι και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου είχαν κινηθεί άμεσα να είχε σωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική αποτίμηση κατατείνει προς την αμέλεια, ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος και της καθυστέρησης στην αντίδραση. Αναπάντητα μένουν ακόμη τα ερωτήματα που έχει θέσει η Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται. Επίσης αναμένεται η νομική αντίδραση της οικογένειας.

Ads

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία για άρση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, καθώς θεωρεί ότι η 8χρονη γνώριζε ότι υπήρχε φωτοκύτταρο στην πόρτα και πήγαινε εκεί για να παίξει.

«Κάναμε ό,τι υπάρχει για να βοηθήσουμε τις εισαγγελικές αρχές για να αποδοθεί δικαιοσύνη”, ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, στα βίντεο υπάλληλοι του εργοστασίου φαίνεται να μιλούν διαρκώς στο τηλέφωνο. “Θέλουμε να μάθουμε με ποιους μιλούσαν και αν τους είπαν να φύγουν από το εργοστάσιο».