Αφού πριν λίγο καιρό είχε προσπαθήσει να πείσει ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά σχολική τάξη στην Ελλάδα είναι μόλις 17 μαθητές και αφού αύξησε επίσημα τους μαθητές στις τάξεις νηπιαγωγείων και δημοτικών στους 25, σήμερα ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν έχει σημασία αφού και πέντε παιδιά να βάλεις σε μία τάξη θα συνωστίζονται. 

Ads

Ο λόγος για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανάγκη αποσυμφόρησης των τάξεων προκειμένου να προστατευτούν παιδιά και γονείς από την πανδημία, είπε: «Και πέντε παιδιά να βάλεις σε μια τάξη, π.χ. της Α’ Γυμνασίου, η φυσική τους τάση θα είναι να έρθουν κοντά μεταξύ τους». 

Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργό Παιδείας είτε έχει πέντε, είτε 25 μαθητές μία τάξη είναι το ίδιο για την μετάδοση του κοροναϊού. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν 420 σχολικά τμήματα ανά την επικράτεια τα οποία έχουν πάνω από 25 μαθητές. Ωστόσο, και γι’ αυτά υποστήριξε ότι δεν αποτελούν εστίες κινδύνου, αφού «έχουμε, μόλις 186 τμήματα κλειστά».