Είναι πάρα πολύ δύσκολο να «πέσει το σύστημα» στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα στην κεντροαριστερά, και το μόνο που μπορεί να φοβηθεί κανείς είναι ένας «κατακλυσμός», είπε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Ads

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής, ο Ν. Αλιβιζάτος επισήμανε, ότι αν δεν υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των εκλογικών τμημάτων δεν θα γίνουν εκλογές, ενώ θα διεξαχθούν κανονικά ακόμα και με την παρουσία μόνον του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, σε περιπτώσεις καθυστέρησης στην προσέλευση των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Όπως είπε, μέχρι τώρα έχουν γίνει 5.300 προεγγραφές για τις εκλογές και εξ αυτών τα 2/3 είναι μέλη και το 1/3 φίλοι. Η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Αν κυμανθεί κάτω από τις 100.000 θα διαψεύσει τις προσδοκίες, ενώ αν πλησιάσει τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Ο Ν. Αλιβιζάτος τόνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως η λέξη κλειδί είναι η «μεταρρύθμιση» και μόνον ο χώρος που θα εκφράσει ο νέος πολιτικός φορέας μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, επειδή η Νέα Δημοκρατία «δεν μπορεί να ξεφύγει από τους καταναγκασμούς της συντηρητικής παράταξης» και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει στη λογική των μεταρρυθμίσεων, αλλά στη λογική των ρήξεων».

Ads

Τα στοιχήματα

Στο μεταξύ, ελάχιστα 24ωρα πριν την εκλογική διαδικασία, οι πιθανότητες εκλογής των εννέα υποψηφίων γίνονται αντικείμενο στοιχηματισμού.

Στους πίνακες δυο στοιχηματικών εταιριών η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει την μικρότερη απόδοση γεγονός που την καθιστά φαβορί ενώ ακολουθεί η τριάδα Ανδρουλάκης, Καμίνης και Θεοδωράκης.

image

image