Ο πρώτος γύρος τελείωσε και ήδη ξεκίνησε ο δεύτερος. Ο λόγος για τις εκλογές για τον αρχηγό της κεντροαριστεράς. Την επόμενη Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Φώφη Γεννηματά θα δώσουν την τελική μάχη στις κάλπες. 

Ads

Ο πόλεμος όμως έχει ήδη αρχίσει με την έναρξη να δίνεται από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο δεύτερος γύρος θα γίνει – εν μέσω φημών ότι δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από την κούρσα υπέρ της Φώφης Γεννηματά. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο β’ γύρος θα γίνει, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε το 50%. «Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει και ότι οι αντίπαλοί μας είναι οι μόνοι ηττημένοι», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια άφησε αιχμές προς την αντίπαλό του, λέγοντας ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική, ενώ έκανε λόγο για «τζάκια» στην πολιτική και για ανάγκη «αλλαγής γενιάς στο πολιτικό σύστημα». 

Ads

«Η παράταξη είναι εδώ, εγγυώμαι και τη ενότητα και την πολιτική ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη», πρόσθεσε. 

«Θα φτιάξουμε θεσμικό, όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν (…). Τabula rasa (λευκή πλάκα), όλα από την αρχή», είπε και συμπλήρωσε: «Υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα».

«Ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουμε μια πορεία, δεν εμπορεύομαι ότι θα είμαι εκεί», ξεκαθάρισε στο ενδεχόμενο ήττας του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογών και στην πιθανότητα να μη σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα». «Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε – έξι υπουργούς στην κυβέρνηση», υποστήριξε.