Μετά τις διαφοροποιήσεις Λοβέρδου και Κουκουλόπουλου, σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, δηλώνει ότι «είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πλευρές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει».

Ads

Ο Β. Κεγκέρογλου ανέφερε επίσης, μιλώντας στο Mega, ότι «θα πρέπει να δούμε και το θέμα της αξιολόγησης των δημόσιων υπάλληλων που προκαλεί αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ».

Προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους, η κυβερνητική εκπρόσωπος, σχολίασε πως «οπωσδήποτε υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά ο στόχος είναι κοινός και δεν αλλάζει». «Επειδή είναι καινούργιοι υπουργοί έχουν δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους για να γίνει κάτι καλύτερο», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, δήλωσε, μιλώντας στον Σκαϊ, «οι όποιες διορθωτικές αλλαγές απαιτούνται καθορίζονται συνολικά από την κυβέρνηση και όχι με αυτόνομο τρόπο από κάθε υπουργό με στόχο την εκλογική του περιφέρεια». «Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα μέτρα είναι και προαπαιτούμενα», πρόσθεσε, ενώ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα  Ανδρέα Λοβέρδο, σημείωσε ότι δημιουργείται μια νέα αναταραχή στα πανεπιστήμια ως συνεχεία στην προηγούμενης και έχουν ευθύνη αυτοί που την δημιουργούν και την ενισχύουν.

Ads

Σημειώνεται ότι την αρχή στο ενδοκυβερνητικό «αντάρτικο» έκανε ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για το ζήτημα της διαθεσιμότητας και την πιο πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του κράτους καθώς τον έχει καταψηφίσει, αναφορές τις οποίες σχολίασαν αιχμηρά ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης και η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή.

Την Πέμπτη, τη διαφοροποίησή του εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι  οι αποκρατικοποιήσεις της «μικρής» ΔΕΗ και των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν καθώς δεν γίνεται η κυβέρνηση να μείνει στον «τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης».

Την ίδια ημέρα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, διεμήνυσε ότι αναστολές σε διάφορα θέματα όπως η διαθεσιμότητα θα ζορίσουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τους φόρους,.

Στο μεταξύ, σήμερα στο Eurogroup διαβεβαιώσεις αναμένεται να δώσει στους δανειστές για την πίστη τήρηση του προγράμματος αλλά και απαντήσεις για τις καθυστερήσεις σε ορισμένα από τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις του Ιουνίου και Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.