Επίθεση επτά μελών της Χρυσής Αυγής σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ads

 
Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου, στο Περιστέρι στην οδό Γερασιμου. Όπως τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ «οι τραμπούκοι αφού πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προσπάθησαν να ανοίξουν τα παράθυρα και τελικά κατάφεραν να μπουν στο σπίτι κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα».
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι δράστες «κουβαλούσαν μαζί τους ρόπαλο, μαχαίρια και σφυρί και τρομοκράτησαν τους μετανάστες που κλειδώθηκαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού για να προφυλαχθούν».
 
«Δε σταμάτησαν εκεί όμως, αφού έκλεψαν ένα λαπτοπ, 40ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι μετανάστες κάλεσαν την αστυνομία η οποία παρ’ ότι ήρθε 2 φορές στο μέρος το μόνο που έκανε ήταν να συστήσει στους κάτοικους του σπιτιού να κάνουν μήνυση για κλοπή και να είναι “πιο προσεκτικοί στον τρόπο που καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις”», τονίζεται από την ΚΕΕΡΦΑ.
 
Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με την ΚΕΕΡΦΑ, πως σε κλήση στο τηλέφωνο που κλάπηκε απάντησε «ένας από τους τραμπούκους που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής πολλές φορές και απείλησε τη ζωή των μεταναστών και μελών της ΚΕΕΡΦΑ που σπεύσαμε στο σπίτι για βοήθεια».
 
«Οι δηλώσεις υπάρχουν μάλιστα σε ηχογραφημένο μήνυμα.* Όλα αυτά μπροστά στους αστυνομικούς που, παρότι άκουγαν τις απειλές, επέμεναν ότι “δεν γίνεται να τους ενοχλούμε τόσες φορές για ένα συμβάν”», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Είναι ένα παράδειγμα του τι εννοεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση  της ΕΛΑΣ στις περιπτώσεις των ρατσιστικών επιθέσεων. Θα υπάρχει άμεση συγκάλυψη και στην πηγή της διάπραξης του εγκλήματος. Να ρωτήσω αν στείλανε ποτέ τη σήμανση για αποτυπώματα η θα χάσω το χρόνο μου κ Δένδια;», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά την άμεση τιμωρία των ενόχων της επίθεσης και καλεί την επόμενη εβδομάδα σε διαδήλωση στη γειτονιά που έγινε η επίθεση. 

* Άνθρωπος της ΚΕΕΡΦΑ πήρε τηλέφωνο στο κινητό του μετανάστη, το οποίο εκλάπη, και ακολούθησε ο παρακάτω “καταπληκτικός” διάλογος. 

Ads