Στην απαγόρευση αντιφασιστικής πορείας από τα Προπύλαια – όπου το Σάββατο καλεί σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών, πρωτοβουλιών, συλλογικοτήτων Αθήνας – Πειραιά – προχώρησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας. Επίσης απαγόρευσε διαδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου από το Μοναστηράκι στις 16.00. Οι συγκεντρώσεις επιτρέπονται κανονικά. Ο λόγος της απαγόρευσης είναι η συνάθροιση στην οποία καλεί η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα στις 19.00 της ίδιας ημέρας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους συλληφθέντες για ίδρυση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες. 

Ads

 
Στην σχετική απόφαση αναφέρεται ότι «Επιτρέπουμε την πραγματοποίηση υπό όρους των τριών ως άνω συναθροίσεων και, ειδικότερα επιτρέπουμε την πραγματοποίησή τους στους χώρους όπου έχει εξαγγελθεί από τους διοργανωτές ότι θα λάβουν χώρα (Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Μοναστηρακίου, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών) και δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση κινούμενων συναθροίσεων (πορείες) από τους παραπάνω τόπους. Η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης κινούμενης συνάθροισης (πορείας) από τους χώρους των συναθροίσεων θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια κινούμενη συνάθροιση (πορεία) διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ και άλλων συναφών διατάξεων».
 

Η απόφαση

 

Ads

 
Η ΚΕΕΡΦΑ που καλούσε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια μαζί με πλήθος οργανώσεων καταγγέλλει την ΕΛΑΣ και τον υπ. Δημοσίας Τάξης ότι «την ίδια ώρα επιτρέπει στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να αμαυρώσουν τη Πλατεία Συντάγματος με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, να πραγματοποιήσουν σύναξη μίσους υπέρ των επικεφαλής των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί που βρίσκονται στη φυλακή  για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλων φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων κατά αριστερών, μεταναστών, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών».
 
«Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια μπροστά στην απομόνωση της από τις ηρωικές απεργίες στα ΑΕΙ, την μάχη των εργαζόμενων της ΕΡΤ, των γιατρών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΠΥ επιστρατεύει ξανά την άθλια θεωρία των δύο άκρων βγάζοντας στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής  χρησιμοποιώντας την εγκληματική αυτή οργάνωση ως πολιορκητικό κριό κατά του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος» τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται: «αποτελεί θράσος η απόπειρα να εξισωθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση των κινημάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των συνδικάτων με τη φασιστική παρασύναξη των λιγοστών θλιβερών οπαδών των έγκλειστων στο Κορυδαλλό κατηγορούμενων για την σύσταση εγκληματικής  οργάνωσης επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που έσπειραν το τρόμο στις γειτονιές».
 
«Όλοι και όλες στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για να ματαιώσουμε την φασιστοσύναξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να καταγγείλουμε τη κάλυψη της δράσης της από την ΕΛΑΣ του Δένδια» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.
 
Η αφίσα για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο 

image