Με αφορμή δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με την ανίχνευση δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διευκρινίζει ότι:

Ads

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου την Πέμπτη, «στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄ Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού».

Ads

Η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος προχώρησε σε σφράγισμα της υπόγειας αποθήκης τροφίμων έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δειγμάτων από νερά που διέρρευσαν στην αποθήκη, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σήμερα Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου.