Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις για «μυστική διπλωματία» με την Τουρκία αφήνει μέσω ανάρτησής του στο twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ads

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε ξένα ΜΜΕ αλλά όχι στους αρχηγούς ή στον ελληνικό λαό για τη συμφωνία με την Τουρκία, ενώ διερωτάται «δεν έχει δικαίωμα να μάθει ο ελληνικός λαός;».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημειώνει:

«Ο κ. Μητσοτάκης απεκάλυψε, σε ξένα ΜΜΕ, όχι στον ελληνικό λαό, ούτε στους αρχηγούς που «ενημέρωσε», ότι η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία, στην ίδια συνάντηση που είχε υποβαθμίσει ως τάχα «υπηρεσιακή». Τι λέει αυτή η συμφωνία;

Ads

Επίσης σε ποια βάση διεξάγονται οι τεχνικές συνομιλίες υπό το ΝΑΤΟ που προχθές διαψεύδονταν αλλά σήμερα επιβεβαιώνονται; Δεν έχει δικαίωμα στην αλήθεια ο ελληνικός λαός;».

Πέτσας: Να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα ο κ. Κατρούγκαλος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε γι’ αυτές τις συζητήσεις και κάλεσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, να τον ρωτήσει.

«Μας κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κ. Κατρούγκαλος ρωτάει εμάς και δεν ρωτάει τον αρχηγό του. Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο όλων αυτών των συζητήσεων, όλο το προηγούμενο διάστημα. Επομένως, ο κ. Κατρούγκαλος μάλλον έχει χαθεί στη μετάφραση του ανασχηματισμού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και κατέληξε: «Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, όταν έχουμε κάτι να πούμε, το λέμε δημοσίως».