«Ο Μανώλης Γλέζος έχει απόλυτο δικαίωμα να έχει μερικές φορές άδικο. Το κέρδισε αυτό με 90 χρόνια αγώνα στη ζωή του» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί με τα όσα είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στην παρέμβασή του μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετάξυ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων στο Eurogroup.

Ads

Μιλώντας στο mega ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στη συμφωνία λέγοντας: «είναι ένας συμβιβασμός, μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό λέγοντας ότι είτε υπογράφεται τη συνέχιση του μνημονίου είτε έχετε ξαφνικό θάνατο, σας κόβουμε τη ρευστότητα, εμείς απομονώσαμε αυτούς που ήθελαν να μας απομονώσουν και καταλήξαμε στο να μπορούμε να εφαρμόζουμε τις δικές μας προτάσεις».

«Όλοι μαζί είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε τις κόκκινες γραμμές, η συμφωνία μας έδωσε τον «αέρα» και το χρονικό περιθώριο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας» πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Σημείωσε ότι θέματα κυριαρχίας δεν πρόκειται να μπουν στη διαπραγμάτευση και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό το τετράμηνο δεν εφαρμόζουμε τα μνημόνιο, εφαρμόζουμε την πολιτική μας».