Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε την Πέμπτη ότι 2.500 έως 3.500 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν απομακρυνθεί με το μέτρο της διαθεσιμότητας θα επαναπροσληφθούν μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Ads

Σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε πως μεταξύ των απολυμένων περιλαμβάνονται καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων. Διευκρίνισε δε, πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για «ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων».

Σε ερώτηση για το πώς η κυβέρνηση θα καλύψει το μισθολογικό κόστος των προσλήψεων, ο Γ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων».

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν μεταξύ των απολυμένων που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους περιλαμβάνονται και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ο υπουργός υποστήριξε ότι θα γίνει επαναπρόσληψη και για αυτούς, αλλά έσπευσε να πει: «Αυτό δεν είναι ζήτημα της δικής μου αρμοδιότητας».

Ads