Για μία νέα σελίδα και νέα εποχή έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Ads

«Είμαστε σε μία νέα σελίδα, το δείχνει και ο ξένος Τύπος που υποδέχθηκε τη συμφωνία λέγοντας ότι είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης. Ούτε υπερέβαλε, ούτε είχε λόγο να είναι φιλικός προς την κυβέρνησή μας. Είναι πράγματι μία νέα εποχή» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, πως «η χθεσινή απόφαση είναι σημαντική όχι μόνο γιατί βάζει ένα τέλος στην περιπέτεια των μνημονίων, όχι μόνο γιατί ρυθμίζει το ζήτημα του χρέους στο μέλλον, αλλά ακριβώς γιατί οι εταίροι μας έκαναν αποδεκτό το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης που προτείναμε, παρά τις αντιπολιτευτικές φωνές ότι δεν αξίζει ούτε το χαρτί που είναι γραμμένο». Σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε πως σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση έχει δείξει ότι μπορεί να λύνει προβλήματα και χρονίζοντα, όπως το Μακεδονικό, και υπαρξιακής σημασίας, όπως η απελευθέρωση από τα μνημόνια. «Με αυτό τον τρόπο κάνουμε τα πρώτα βήματα σε μία νέα εποχή» υπογράμμισε.

Κατά τον Γ. Κατρούγκαλο, τα μεγάλα ζητούμενα της επόμενης ημέρας είναι να δημιουργηθεί ένα εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο που να μη βασίζεται πια μόνο στη δημόσια και ιδιωτική κατανάλωση, αλλά να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και το γεωπολιτικό σταυροδρόμι, στο οποίο βρίσκεται (σε ενέργεια, μεταφορές, logistics κ.λπ.), να ενταχθεί στις αλυσίδες προστιθέμενης αξίας, κυρίως αξιοποιώντας το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας, την πιο μορφωμένη γενιά νέων Ελλήνων από καταβολής ελληνικού κράτους, επαναπατρίζοντας κάποιους από αυτούς που έχουν φύγει, και να διανέμει ισομερώς προς τα κάτω τα κέρδη από αυτήν την ανάπτυξη, όχι μόνο στους λίγους.

Ads