Η πρώτη ομιλία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης μέρας ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν αφιερωμένη στην εξωτερική πολιτική και μόνο.

Ads

«Η πρώτη ομιλία μας αποφασίσαμε να είναι αφιερωμένη στην εξωτερική πολιτική και μόνο», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, και εξήγησε: «Θεωρούμε ότι στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να διαμορφώνονται συναινέσεις και να υπάρχει εθνικό μέτωπο».

«Θεωρούμε ότι στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να διαμορφώνονται συναινέσεις και να υπάρχει εθνικό μέτωπο», υποστήριξε ο πρώην υπουργός εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για τη στάση της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «κορωνίδα της πολιτικής μας». «Η χώρα μετά από αυτή την συμφωνία είναι πιο δυνατή, πιο σεβαστή πλέον», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Σημείωσε επίσης πως ήταν σοβαρή παράλειψη του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί καθόλου στο Κυπριακό, σήμερα, ημέρα επετείου της τουρκικής εισβολής.

Ads