«Τίποτα δεν έχει δοθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται και να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς» τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις για την ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή.

Ads

«Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Παρέχει παράθυρο ευκαιρίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμά της και πολύ λιγότερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αποτέλεσμα. Όταν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, προφανώς θα ενημερωθεί η Βουλή και προφανώς και πάνω από όλα ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για μυστική διπλωματία, όταν οι στόχοι της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει εντελώς ξεκάθαροι από την αρχή. «Δηλαδή, να βρεθεί μια λύση για το όνομα που δεν θα του επιτρέπει να είναι όχημα αλυτρωτισμού και να εξαλειφθούν και όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού από την πολιτική της γειτονικής χώρας, προς όφελος και των δύο χωρών, προς όφελος της σταθερότητας και της καλής γειτονίας στην περιοχή» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ.