Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέες μειώσεις σε συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις.

Ads

Αφορμή ήταν η εφαρμογή σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο και τις σχετικές εγκυκλίους της παρακράτησης υπέρ Υγείας ύψους 6% η οποία θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας γίνεται λόγος για «νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας» και τονίζεται ότι «παρά τη γκαιμπελική προσπάθεια να γίνει το άσπρο – μαύρο, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι καμία περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις».

«Το νέο κύμα της παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη. Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται, από τους προπαγανδιστές του χάους; 

Ads

» Πρώτα – πρώτα, ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση.
 
» Δεύτερον, βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας. 
 
«Η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ. Απλώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει αυτούς που παραπληροφορούν. Άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλα τα αφεντικά τους»
καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης: