Προτεραιότητα στην επίτευξη συμφωνίας ένεκα των εσωκομματικών ζητημάτων του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει αριστερή παρένθεση ούτε θα διακυβενήσει σαν τους προκατόχους της.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε τα σενάρια εκλογών ή ενδεχόμενης συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού, λέγοντας πως «κάποιοι προσπαθούν και να μας αποδώσουν την ιδιοκτησία των μέτρων και να συγκυβερνήσουμε μαζί τους. Σαν να μην υπήρχε καμία διαφορά» και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΫΡΙΖΑ δεν ε΄χει πρόθεση να γίνει ίδιος με αυτούς.

Σχετικά με το ρήγμα που έχει ανοίξει με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών και τι μέλλει γενέσθαι ο υπουργός Εργασίας είπε: «Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία και μετά να δούμε ανάλογα με τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – εγώ πιστεύω και εξακολουθώ να θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθεί, αν όχι η ιδεολογική ενότητα, τουλάχιστον ένα κοινό βάδισμα των διαφορετικών τάσεων», είπε ο υπουργός.

«Ο πρωθυπουργός ως εθνικός ηγέτης, πήρε το βάρος του συμβιβασμού. Ακριβώς γιατί εναλλακτική λύση θα κατέστρεφε τη χώρα. Και τώρα πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε δύο εντελώς ασύμβατα πράγματα, την εντολή που λέει μην εφαρμόζετε μέτρα μνημονιακά, να την συνδυάσουμε με την αναγκαστική συμφωνία που θα κάνουμε που θα περιλαμβάνει τέτοια μέτρα», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη συνέχεια σχολιάζοντας τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία.

Ads

«Ξέρετε εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση. Δεν θέλουμε να επιστρέψει ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης στα υπουργεία. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Να κυβερνάμε εμείς σαν να είμαστε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης. Ως εκ τούτου όσοι ονειρεύονται αυτό να το ξεχάσουν. Εμείς είμαστε άλλο κόμμα», ξεκαθάρισε κλείνοντας και τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήπιε και το πικρό ποτήρι και από την άλλη είπε ότι θα εξακολουθεί να κυβερνά με αριστερή εντολή».