Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο, που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ads

Μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως «έχουμε δεσμευτεί ότι όσες απολύσεις έγιναν αντισυνταγματικά, μέσα σε αυτές και όσες έγιναν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, θα ανακληθούν». Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το κόστος των επαναπροσλήψεων είναι κοστολογημένο και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ανέφερε πως θα προωθήσει ένα σύστημα τίμιο, όχι τιμωρητικό και εκδικητικό, και πρόσθεσε πως στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές.

Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να κρίνουν συναδέλφους τους, χωρίς ωστόσο να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη των αποφάσεων.

Παράλληλα σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τους ποσοτικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τρόικας. Τέλος για το ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε πως είναι μέτρο «απολύτως σωστό και δίκαιο» και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο. «Στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων μέσα στο επόμενο εξάμηνο», ανέφερε.

Ads