Σε αγώνα καθημερινής προσφοράς αναδεικνύεται η προσπάθεια των κατοίκων της Τήλου να διασώσουν και να περιθάλψουν πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στις ελληνικές ακτές.

Ads

Υπολογίζεται μέσα σε μόλις έναν χρόνο, οι 300 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έχουν διασώσει με ένα ιδιωτικό φουσκωτό συνολικά 4.637 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,τους έχουν προσφέρει πάνω από 10.000 μερίδες ζεστού σπιτικού φαγητού από τους περίφημους μαγείρους που έχουν στα πανηγύρια τους, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για τα παιδιά, στα οποία έχουν προσφέρει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, σε μια προσπάθεια να απαλύνουν την ταλαιπωρία τους.

image

Ads

Παράλληλα, το μοναστήρι της Πολίτισσας αλλά κι ένας ειδικά διαμορφωμένος καταυλισμός που οργάνωσαν μόνοι τους οι κάτοικοι της Τήλου, παρέχουν στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους τη φρίκη του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

image

Και όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να έχουν πάρει χρήματα. Aντίθετα βάζουν απ’ την τσέπη τους για να πληρώσουν τη βενζίνη για το ιδιωτικό φουσκωτό τους, με το οποίο κάνουν τις διασώσεις.