Το ενδεχόμενο ο θάνατος του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια να μην οφείλεται σε αυτοκτονία, αλλά σε δυστύχημα μετά από ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα με μοιραία κατάληξη, εξετάζουν οι Αρχές.

Ads

Δίχως να έχει αποκλειστεί το σενάριο της αυτοκτονίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανόν ο 14χρονος να συμμετείχε σε μία δοκιμασία δύναμης ή αντοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το μοιραίο λάθος. Έτσι σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής σε blackout challenge. 

Σε αυτό συνηγορεί και η μητέρα του Μάκη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της πως πρόκειται για «μία χαζομάρα» ένα δυστύχημα μετά από μια ανοησία που δοκίμασε να κάνει. Σύμφωνα με το Mega ο ιατροδικαστής εξετάζει επίσης ένα πατάκι που βρέθηκε πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου του παιδιού.

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τα μηνύματα και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του παιδιού, καθώς και από την κατάθεση, που θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο πιο στενός του φίλος.

Ads

Πάντως, μετά τον πρώτο γύρο καταθέσεων οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο 14χρονος δεχόταν σε τέτοιο βαθμό bullying ώστε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Οι στενοί του συγγενείς και οι άνθρωποι που ήταν κοντά του κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί που οι καβγάδες στο σχολείο δεν τον είχαν επηρεάσει σε τέτοιο σημείο. Ωστόσο και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί.