Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων και στελεχών της ΝΔ υπέρ συγκεκριμένων υποψήφιων. Αυτή τη φορά, όμως, μιλώντας στην Πάτρα, εμβληματικό τόπο για την οικογένεια Παπανδρέου, έκανε πιο άμεση και πιο ευθεία επίθεση σε συμφέροντα και παράγοντες άλλων κομμάτων που θέλουν να επιβάλλουν πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ.

Ads

Επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που γίνονται σε πολύ μικρό δείγμα και επομένως είναι αναξιόπιστες για να υποστηρίξει ότι κατασκευάζεται μια εικόνα κατά την οποία ο ίδιος δεν έχει πιθανότητες νίκης. Ολες οι μετρήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δείχνουν ότι δεν έχει πιθανότητες επικράτησης στον δεύτερο γύρο, ενώ αρκετές δεν του δίνουν καν πιθανότητες να φτάσει μέχρι τον δεύτερο γύρο.

Στο επιτελείο του θεωρούν ότι επιχειρηματικά κέντρα με επιρροή σε ΜΜΕ θέλουν να αποτρέψουν ενδεχόμενη εκλογική του νίκη για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη που βλέπει στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού έναν ισχυρό πολιτικό αντίπαλο.

Τα επίμαχα αποσπάσματα της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου:

Ads

Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς.

Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων.

(…) 

Πρέπει να τελειώνουμε με την αντίληψη ότι,  η δημοκρατία και η πολιτική είναι ένα παιχνίδι μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης, υποδούλωσης της στα εφήμερα γκάλοπ και το μεγάλο χρήμα, ή της δήθεν έξυπνης αλλά ρηχής ατάκας για τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό το παραδέχονται και όσοι μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα, και με χτυπούν και προσωπικά.

Γιατί;

Για να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να τους αποκαρδιώσουν. Είναι γνωστή η μέθοδος, παντού στον κόσμο. Αλλά δεν θα το καταφέρουν.

(…)

Αναλογιστείτε, πως είναι δυνατόν να δείχνουν την Παράταξή μας να αυξάνει τη δύναμή της ακόμη και κατά σχεδόν 50%, αλλά όλα τα άλλα να τα φέρνουν στα μέτρα τους;

Με δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχουν καμιά αξία.

Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων – είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας; Γιατί; Γιατί κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα που τους βολεύει. Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Το κόμμα μας, θα εξετάσει αυτό το μείζον ζήτημα που το συναντάμε παντού στον κόσμο πια, και θα διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης αυτού του χώρου, που δεν λογοδοτεί πουθενά.

Ήρθε η ώρα πλέον, οι κανόνες διαφάνειας για όλους, να πάρουν τη θέση των προνομίων για τους λίγους.