Κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών που θα εποπτεύονται από τους δήμους και τις περιφέρειες, εμφανίστηκε κατά τη συζήτηση της εν λόγω ρύθμισης στη Βουλή, η Μαριέτα Γιαννάκου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα την καταψηφίσει.

Ads

Η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της με τη ρύθμιση που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, χαρακτηρίζοντας την ιδεολογικά επικίνδυνη.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα σε χώρες όπου ήδη εφαρμόζεται το σύστημα αυτό.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντηχάκης ζήτησε την άμεση απόσυρση της επικίνδυνης, όπως την χαρακτήρισε διάταξης.

Ads

«Πρόκειται για χώρους εποπτευόμενου θανάτου. Η διάταξη διεμβολίζει τη φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων ενώ προβλέπεται ακόμα και συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών από ιδιώτες. Ζητάμε εδώ και τώρα την απόσυρση της επικίνδυνης αυτής διάταξης. Πρόκειται για χώρους εποπτευόμενων θανάτων. Δεν διαμορφώνουν κίνητρο για αποθεραπεία αλλά ενισχύσει την τοξικοεξάρτηση», τόνισε ο κ. Συντηχάκης.

«Η διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων για χρήση ναρκωτικών ουσιών και από τους ΟΤΑ, αντιμετωπίζει ένα ανθρωπιστικό ζήτημα προστατεύοντας τόσο τους χρήστες από μολυσματικές ασθένειες όσο και τη δημόσια υγεία. Δεν έχει να κάνει με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν αφορά χρήση με τη συμμετοχή του κράτους, για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών». Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις έντονες αντιρρήσεις.