Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα που θα σχηματιστεί από τα κόμματα του Κέντρου.

Ads

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε κρατήσει για τον εαυτό του το ρόλο του «στρατιώτη». Αρχικά υπήρξαν διαρροές ότι ο ίδιος και επίσημα το ΚΙΔΗΣΟ θα στήριζαν την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά. Στη συνέχεια υπήρξαν πληροφορίες για στήριξη στον Γιώργο Καμίνη, ενώ και από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες υπήρξαν διαρροές, κυρίως ως φήμες και όχι ως επίσημες συμφωνίες, για στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όμως τις τελευταίες ημέρες κάτι φαίνεται πως έχει αλλάξει. Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. Ο Σωκράτης Ξυνίδης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter  πριν από λίγες ημέρες πως «σε αυτή τη στιγμή και με τις επικρατούσες συνθήκες υποψήφιος από το Κίνημα θα μπορούσε να είναι μόνο ο Παπανδρέου. Τα λοιπά είναι σαχλαμάρες».

Πηγές από το ΚΙΔΗΣΟ αναφέρουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από μέλη του κόμματος για να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. Πάντως μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου θα άλλαζε τις ισορροπίες και θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στην εκλογική διαδικασία για τον επικεφαλής του νέου κόμματος. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. 

Ads